Koltay Gábor Jászai -díjas filmrendező 10 éve tölti szabadidejének jelentősebb részét Délegyházán.  A település elbűvölte Koltayt, és a neves filmes nem is titkolja mindez az itt érezhető lelki békének tudható be és annak, hogy itt mindenki mosolyog. Persze ehhez sokat kellett tenni.

 

Folyamatosan nő a település lakóinak a száma. Rengeteg a gyerek. Így nem fenyegeti elnéptelenedés Délegyházát, ami egyedi eset Magyarországon. Vagy nevezhetjük példa értékűnek is. Bár nem ömlenek az állami milliárdok a délegyháziak elmondhatják, hogy a városuk folyamatosan fejlődik, épül, szépül az elmúlt 10 évben. A délegyházi közösség pedig egyre erősebb, szinte mindenki mosolyog, mindennek pedig az itt élő Koltay Gábor neves filmes is nagyon örül.

Valóban szabadidőm nagy részét itt töltöm Délegyházán. Épül szépül a település és jó ezt látni és egyben érezni, hogy az emberek itt mosolyognak, jó kedvűek. Természetesen nem véletlenül.  A lelki egyensúly a lelki béke fontos, és ez itt megtalálható. Igaz sokat is dolgoztunk érte. Ez szerintem  annak is betudható , hogyha akarunk, akkor valóban tudunk változtatni a világunkon, de nem nagy léptekkel, hanem szépen, apránként.  A délegyháziak ezt tudják, én is, 10 éve ezen a közös úton járunk. Nem titkolom jó délegyházinak lenni. –mondta az Esti Újságnak, Koltay Gábor Jászai-díjas filmrendező.

A település polgármester dr.Riebl Antal 10 éve vezeti a települést, amit a totális csőddel vett át. Azóta azonban folyamatosan fejlődik Délegyháza, apró léptekkel.

Nekem, nekünk tényleg szívügyünk Délegyháza. Örülők, hogy az itt élők, mint például Koltay Gábor művész úr és a több ezer lakos többsége is úgy látja jó uton járunk, haladunk, fejlődünk és szépülünk. Azt gondolom nem sok olyan település van ma Magyaroroszágon, mint a miénk, hisz a lakosaink száma évről évre nő, nem csökken. Fejlesztettük a bölcsődét, az óvodát és az iskolát is. Sőt már ott tartunk, hogy a lakók igénye alapján egy kisebb plázát, bevásárlóközpontot is kell, hogy építsünk. – mondta az Kelet Népének, dr.Riebl Antal, polgármester.